Борисов за работата в (не)коалицията: Хубаво е да продължим както беше в началото

Трябва или да се предоговаря, или да се изпълнява, заяви лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Може би е добре да прекъснем излъчването на този отчет пред хората. Ние не сме опозиция.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на заседанието на ГЕРБ, на което отговорниците за отделните сектори в Управленската програма правят отчет на свършеното в некоалицията, предаде репортер на БГНЕС.

Хубаво е да продължим както беше в началото - да събираме определени групи от експерти, които изработваха всичко, и след това ни го даваха за одобрение.

В сегашната ситуация, във вторниците примерно, бих предложил, тези министри, които са тук, в съответните комисии да идват, за да гледат сроковете и да решават как да работят. Тогава може да се каже, че и ние носим солидарна отговорност с тях. Но сега, като нямаме, например, зам.-министър в здравеопазването - ние сме дали решения, но те вече не ни питат за нищо, както стана с електронните рецепти.

Сега министърът на финансите прави каквото си реши - например, в Пловдив преди изборите смени шефа на НАП, същото е и в Хасково. И ако имахме зам.-шеф на НАП, щеше да ни обясни защо се сменят. Защото сега изглежда все едно ги сменят напук на ГЕРБ. И сега вместо да управляваме заедно, изглежда все едно сме опозиция. И ако този механизъм не сработи така, щета е и за ПП, щета е и за нас, завърши Борисов.

Окончателно решение как ГЕРБ ще продължи да работи в некоалицията се очаква в събота.