Борисов в Бургас: Знам как да направим България водеща на Балканите, всички идваха да се учат от нас

Ако искате да оцелеете, трябва сами да отидете да гласувате, заяви лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов

Бойко Борисов

Благодаря на Патриарха, че намери време да ни благослови, същото направи и Вселенският патриарх. Това е, защото, както е казано в Библията, "без Господа нищо не може да се направи". ГЕРБ винаги е подкрепяла религията и празниците и на мюсюлманите, и на християните. ГЕРБ Е изградила стотици църкви, манастири и джамии.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред стотици симпатизанти на предизборна среща на партията в Бургас.

Не искам да натоварваме хората с прекомерни очаквания. Убеден съм, че по-близките ми хора до мен, се питат защо и ние не лъжем и не обещаваме. Асен Василев обеща надземно метро между Казанлък и Стара Загора, Кирил Петков - 50 млрд. инвестиции. Те лъжат! И услужливите медии си траят, не разобличават тези лъжи. И ако прибавим 4-те магистрали, 3-те моста, 5-те тунела, лъжата става пълна.

Защо и кой направи така да се страхувате вие, кой ви уплаши така - аз като дойдох пред 2009 г., започнахме "Меден Рудник", нямаше и Околовръстното за Созопол. Днес мълчите, даже ги и подкрепяте.

Снощи имаше протест пред президентството, имаше над 500 души, но нито една медия не го отрази. Срещу нас на протестите идваха 20 души на протест, и идваха всички медии - е, какво докараха?

Над 3.6 млрд. сме инвестирали за пречистване на водата. В Шумен две станции даже направихме. А ту какво се случи за две години?

Вчера гледахте ли "Панорама" - ако сте, щяхте да сте много разтревожени. Надявам се и американските партньори да са разтревожени как Асен Василев призовава да се докарат първите самолети и тогава да се плащат другите. А как се опълчи срещу американските реактори? И Бойко Василев го гледа и мълчи, вместо да го пита защо е купувал на 300 лв. газа? От 33 лв. при ГЕРБ, на 300 лв. след нас - защо бе, хора, кой така ви уплаши да мълчите? Защо давахте по 1 лв. на всеки литър гориво да ви се краде от джоба?

"Промяната" просто си лъжат хората. И вие искате да дадете на това да ви управлява - ще ви вземат пак от газа, от тока, от всичко.Преди 2 г. като идвахме тук с Виктор Орбан, Дейвид Камерън, и гледахме граничните кораби и границите - имаше нула миграция. А какво стана сега? - взеха решение мигрантите от Европа да се връщат от местата, откъдето са влезли. А през Бургас знаете ли колко минават? Почва ли да ви стана ясно като сте изчегъртали мен и ГЕРБ, какво са ви донесли сега? Тепърва проблемите ще ги усещате, особено тук на юг, каза още Борисов.

Въобще не ви агитирам да гласувате - ако искате да оцелеете, трябва сами да отидете да гласувате. Знам как да направим България водеща на Балканите, всички идваха да се учат от нас, каза още лидерът на ГЕРБ.

Когато няма пари в държавата, е много трудно - кметове се оплакват, че две години нищо не се случва, а хората чакат ли, чакат. Този две годишен лош сън е с огромни последици за нас, непоправими с години наред. Българите не сме бъзлии, а така ви натиснаха, а вие се уплашихте. За радост оцеляхме, защото сега всички очакват на нас, и знаят, че само ние знаем как, завърши Борисов.