Борисов за посещението в САЩ: Да не си приписват постигнатото от НС, премиерът ми е писал да се видим

Бойко Борисов

Бойко Борисов

"Казах, че има разточителство за летенето със самолет. Премиер и президент трябва да отидат при премиер или държавен секретар. Допреди седмица всички министри щяха да ходят. Единствено предупредихме колегите да не си преписват каквото е свършило Народното събрание с ядрените реактори, подкрепата за Украйна, правосъдната и конституционната реформа. Като отидат, се надяваме да го чуем публично и там. Могат да пътуват където си искат". Това заяви Бойко Борисов по повод вчерашните думи от Николай Денков, че не виждал проблем премиерът и хора от "Дондуков"1 да пътуват до САЩ, които са партньори на страната ни. 

Борисов подчерта, че много пъти е бил в Щатите и констатира: "Като седят няколко пъти на камината в Белия дом, тогава ще се мерят с мен. Рано е още". "Премиерът ми е писал да се видим. Ние сме във фантастични отношения със САЩ. Не случайно толкова големи компании идват тук. Няма нищо лошо да се ходи в Америка. Защо договорите не се подписват тук, в Гранитна зала", попита той.  

"Мандатът ще е на ГЕРБ. Нищо не е на всяка цена. Имам увереност, че ротацията ще се случи. Всеки ден чувам нови и нови претенции. Затова връщам темата за регулаторите - защо не бяха сменени досега", запита още той.