Борисов за правителството: Нищо не е договорено, докато всичко не e договорено

Той видя желание за редовен кабинет, но невъзможност това да се случи

Бойко Борисов

Бойко Борисов

"Нищо не е договорено, докато всичко не е договорено. С една дума, дали изобщо ще има правителство. Всички казват, че трябва да има кабинет, но всички казаха бюджет и редовно правителство, защото се страхуват от това, което излезе вчера от Международния валутен фонд. Те казаха, че БВП на България е между 0-1%. Това означава, че след като световна банка и ЕК излизат и ти дават такъв растеж, трябва да си страхотен финансов магьосник.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

"Има парламентарна практика първият да получава председателя. Всеки, който иска нещо различно - може би това е нова мода, затова днес ще го обсъждаме", каза той.

"Има смисъл да се редуваме, беше даден за пример ЕП. Там се редуват на 2 години и половина. По същия начин се редуват и в Комисията", отбеляза Борисов, но уточни, че не е удачен примерът на ЕП за нас.

"Тези дни проявяваме и търпение, и внимание, и диалогичност. Ние от "Възраждане" страх нямаме, защото имаме ясно формулирани различия и посоки, по които можем да работим заедно - мощна армия, производство и т.н. Други имат проблем", коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ.

„Чухме декларациите. Ако са им искрени, има голям шанс да се направи поне в 2 варианта правителство”. Това коментира лидерът на ГЕРБ на излизане от Народното събрание.

„Системата няма повече шанс. Доволен съм, че на тази Велика сряда, парламентът беше много обран, умерен, истински политически парламент”, коментира още партийният лидер.

Той видя желание за правителство, но невъзможност това да се случи.

„Ако с търпение и толерантност оставим днешния ден за помислим, има варианти”, каза Борисов.

„Искаме решение, а то трябва да мине през компромиси. Какво ще понесат партиите като загуба. Безотговорно е да кажеш – ако не съм сам, няма да има правителство”, каза Борисов.