Руската отбранителна индустрия е критично отслабена, Путин е бесен

Владимир Путин

Владимир Путин

Военното производство на Русия е критично отслабено и не отговаря на изискванията на Министерството на отбраната и нуждите  окупационните военни сили в Украйна.

Това съобщава РБК-Украйна, позовавайки се на актуална информация на Британското министерство на отбраната, публикувана в Twitter.

Военни експерти отбелязват, че свидетелство за този проблем в отбранителната индустрия са и публичните изказвания и изяви на представители на ръководството на Руската федерация. 

Така например, на 9 февруари заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев посети Омския машиностроителен завод и призова за увеличаване на производството на танкове.

Освен това руският диктатор Владимир Путин по време на среща на 12 февруари остро разкритикува вицепремиера Денис Мантуров, който отговаря за отбранителната индустрия, обвинявайки го, че говори „глупости“.

„Висшите руски лидери вероятно ще осъзнаят, че военно-промишленото производство на държавата се превръща в критична слабост, която се изостря от стратегическите и оперативни грешни, които бяха направени по време на нахлуването в Украйна“, обясняват офицерите от разузнаването.

Според разузнаването военното производство на Русия не отговаря на нуждите на Министерството на отбраната от ресурси, които са необходими на окупаторите в Украйна, както и възстановяването на запасите от оръжия.

Превод: Faktor.bg