Истината за черния чай за отслабване

Изследвания върху екстракта от зелен чай се провеждат в продължение на много години и резултатите показват, че той може да помогне на хората да отслабнат и да изгарят мазнини по-бързо. Според скорошни изследвания черният чай също може да помогне на хората да отслабнат. Способността на черния чай да променя полезните чревни бактерии е причината за неговите ползи за здравето. Черният чай има силен вкус и плътна текстура. Ето ръководство за разбиране на черния чай за отслабване!

Това е пребиотик

Черният чай действа като пребиотик за подобряване на храносмилателните процеси. Проучването е проведено от Калифорнийския университет в Лос Анджелис (UCLA). Фокусът на изследването беше върху това как промените в теглото, причинени от черен чай, засягат опитни мишки.

Резултатите показват, че на мишките е дадена диета с високо съдържание на мазнини и екстрактът от чай е наддал същото количество тегло, както мишките, на които е дадена диета с ниско съдържание на мазнини. Черният чай подобрява Pseudobutyrivibrio, полезна чревна бактерия, според изследователи. Освен това мишките с черен чай имат по-високи концентрации на късоверижни мастни киселини. Наличието на частици черен чай в червата допринася за увеличаване на полезните бактерии в микробиома на червата, което инструктира тъканите на черния дроб да изгарят мастните запаси ефективно.

Ще откриете голямо разнообразие от примамливи и богати черни чайове които ще успокоят духа ви и ще задоволят сетивата ви. Независимо дали в комбинация с малина, бурбонска ванилия или роза, насладете се на елегантността на тези успокояващи черни чайове с помоща на промоцията вземи 2 плати 1 метро.

Повишава енергийния метаболизъм

Сред истинските чайове черният чай често има най-високо съдържание на кофеин. В една чаша черен чай се съдържат между 50 и 80 мг кофеин. Отдавна е известно, че кофеинът може да засили метаболизма и да ви даде повече енергия. По този начин тялото работи по-ефективно по време на тренировка и отслабва по-бързо.

Намалява приема на калории

Черният чай по природа има нула калории. Простото заместване на чай с калорични напитки като сода и сок може да ускори загубата на тегло. Пиенето на чай преди или след хранене също може да ви накара да се почувствате сити по-бързо. Според проучване от 2013 г., консумацията на 500 ml вода 30 минути преди хранене ще подобри резултатите от намаляването на теглото. Черният чай може да бъде по-ароматен заместител без добавяне на калории. Преди всяко хранене, консумирайте една до две чаши черен чай, за да стимулирате загубата на тегло.

Подобрява разпределението на мазнините

Флавоноидите, вид полифенол, са в изобилие в черния чай. Тези специфични системи могат да помогнат за подобряване на състава на тялото и разпределението на мазнините. Полифенолите от черен чай са изследвани за влиянието им върху управлението на теглото в проучване. В сравнение с плацебо групата, която консумира черен чай, показва затруднено наддаване на тегло и значително намаляване на обиколката на талията.