Член от ВСС: Гешев ме заплаши днес, Кирилов пък ме "бомбардира" с въпроса за кого работя

Бомбата хвърли днес Атанаска Дишева по време на прегласуването на избора на Гешев за главен прокурор

Атанаска Дишева

Атанаска Дишева

Атанаска Дишева - една от най-големите критици на Иван Гешев, хвърли истинска бомба на заседанието за избора му, след дадената около 13:30 ч кратка почивка. Дишева взе думата и за пореден път обясни, че няма да гласува за Гешев, като допълни: "Само преди броени минути, в коридора пред тази зала в присъствието на г-н Цацаров и г-н Чолаков Гешев ми заяви буквално:

"Поздравявам ви, г-жо Дишева - пред вас стои блестяща политическа кариера - от вас ще излезе прекрасен общински съветник.

Попитах - заплашвате ли ме?

А той каза: "Не, не" и се изсмя...

Заявявам, че приемам това като откровена заплаха и внушение пред моето бъдеще и като член на ВСС и като съдия.

Казвам това, за да подкрепя позицията си за липсата на професионални и нравствени качества у кандидата", завърши Атанаска Дишева.

От сутринта тя е постоянно "бомбардирана" откровено с намеци "за кого работите" от министъра на правосъдието Данаил Кирилов, както и от подхвърлянията му, че "някои колеги трябва да платят тайминга на протеста" отвън, пише КлубZ.

Преди това тя напомни, че според нея още на първото изслушване кандидатът "показа невъзможност за толерантно отношение към колегите и то на фаза, на която неговата кандидатура на главен прокурор е все още на обсъждане. Пред тази зала и тези членове изрази явно неуважение и пренебрежение и си позволи обидно отношение", аргументира позицията си Дишева.

Тя заключи изказването си със становището, че Гешев няма нито професионалните, нито нравствени качества за поста.