Огромна тапа блокира кръговото на Драгалевци и създаде километрични опашки

Хората се оплакват от постоянното километрично задръстване на това място в София

снимка: стоп кадър от видео

снимка: стоп кадър от видео

Чудовищна колона от автомобили блокира кръговото на кв. "Драгалевци" и Околовръстното шосе на София.

Една от уеб камерите за следене на времето в столицата е поставена на кръговото - на нея се вижда как колоната за слизане към бул. "Черни връх" буквално навлиза в кръговото.

Потребители на социалните мрежи се оплакват от зверската тапа, която обхваща Околовръстното около кръговото на "Драгалевци", надлеза на "Симеоновско шосе" и бул. "България", където все така се прави обход заради вече с 4 месеца забавения ремонт на детелината на Околовръстното."

Междувременно в групата "Кръстова вада - Запад" в социалната мрежа хората се оплакват и от вчерашно километрично задръстване по Околовръстното шосе, което дори не беше в час пик. На едно и също място по време на вчерашния ден имаше катастрофи (на надлеза на Симеоновско), което допълнително натовари така или иначе тежкия трафик.

От 10 часа утре Столичният общински съвет (СОС) ще заседава извънредно в търсене на мерки срещу големите задръствания, става ясно от съобщение на сайта на Столична община. 

Заседанието се свиква по инициатива на председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров и на него кметът Васил Терзиев ще  бъде изслушан по искане на ГЕРБ-СДС, въпреки че според него "задръстванията не са ново явление".

Петров мотивира искането си с Правилника за работа на съвета, според който при искане от 1/3 от общинските съветници, съм задължен да свикам извънредна сесия.

"Относно мотивите на колегите от ГЕРБ – искането кметът Васил Терзиев да бъде изслушан по въпроса за задръстванията в столицата – трябва да отбележа, че няма никаква извънредна ситуация. За съжаление, политическата реторика в разгара на предизборната кампания пречи на някои съветници да осъзнаят кой управлява София в продължение на близо две десетилетия", аргументира се Петров, предаде БГНЕС.

По думите му трафикът в града не е резултат от последните месеци, а следствие на години липса на адекватни мерки.