COVID-19 едва не погубил Ал Пачино

Няма нищо там, споделя холивудският актьор, който смята, че се е върнал от оня свят

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Американският актьор Ал Пачино разкрива, че едва не е умрял от COVID-19 през 2020 г., след като в продължение на няколко минути не е имал пулс.

В интервюта за New York Times и списание People, публикувани през уикенда, 84-годишният актьор от "Кръстникът" и "Белязаният" разказва подробно за преживяното с вируса, с който се заразява, преди да има ваксина.

"Казаха, че пулсът ми е изчезнал. Беше толкова странно - ту го има, ту го няма. Мислех си: Уау, ти дори нямаш спомените си. Нямаш нищо. Странна работа", разказва Пачино, цитиран от "Гардиан".

Актьорът разказва, че "не се е чувствал добре, дори необичайно не добре", и си спомни, че е имал температура и дехидратация, преди да загуби съзнание.

"Седях си там в къщата, а ме нямаше. Ей, така. Нямах пулс", обяснява актьорът.

Пристигнала линейка и той се събудил, когато в хола му пристигнал медицински екип от шестима парамедици и двама лекари.

"Бяха облечени в костюми, които изглеждаха като от космоса или нещо подобно. Беше малко шокиращо да отвориш очи и да видиш това. Всички бяха около мен и казваха: "Той се върна. Тук е". обяснява холивудската звезда.

В разговор с People Пачино се усъмни дали наистина не е бил на оня свят, след като и медицинската сестра потвърдила липсата на пулс.

"Мислех, че съм преживял смъртта. Може и да не е така... Всички си мислеха, че съм умрял. Как бих могъл да съм мъртъв? Ако съм бил мъртъв, значи съм припаднал", полу на шега коментира Пачино.

Носителят на "Оскар" казва пред New York Times, че "не е видял бяла светлина или нещо подобно" и че "няма нищо там" след смъртта - макар че преживяването го е подтикнало към екзистенциален размисъл, пише offnews.bg.

"Както казва Хамлет: Да бъдеш или да не бъдеш. Неоткритата страна, от чийто пристан никой пътник не се връща. И той казва две думи: "Нищо повече". Няма те вече. Никога през живота сине бях мислил за това. Но знаете ги актьорите: звучи добре да се каже, че съм умрял веднъж", философски размишлява Ал Пачино.

На въпроса на People дали срещата му със смъртта е променил начина му на живот, той отговаря: "Изобщо не".