Д-р Оскар: "Александровска" има милиони дълг, всеки ден плаща 15 000 лв. лихва

Катастрофално е положението в болницата, но лекарите се опитват да променят ситуацията

д-р Александър Оскар

д-р Александър Оскар

Положението е катастрофална, като болницата има натрупани огромни задължения – няколко милиона, като всеки ден трябва да изплаща 15 000 лева лихва. Това разкри д-р Александър Оскар, който коментира тежкото положение, в което е изпаднала „Александровска“ болница. 

Той посочи, че лекарите полагат огромни усилия, за да бъдат в полза на пациентите, както и да не допуснем спирането на лечебния процес в болницата. Нуждата от подкрепа на държавата обаче е много голяма. 

По думите му материалната база на болницата е разпръсната на голяма територия, някои от клиниките са с тежки поражения от времето, където са поместени ключови отделения. Например клиниката по пропадефтика, за която са платени 600 000 лева, там ремонт не е направен. 

Това не е обикновена болница, а и най-голямата база към Медицинския университет, тук се обучават стотици студенти. Затова няма как държавата да не подпомогне финансово, но и дългосрочно този храм на медицината и образованието в България, изтъкна д-р Оскар. 

Той отбеляза, че голяма част от проблемите са унаследени от миналото управление, но към настоящия момент сегашното ръководство не може да бъде обвинено, че не прави нищо, за да се решават натрупаните проблеми.

На финала на разговора д-р Оскар подчерта, че болницата вече е на плюс, защото има воля на колегите му в болницата да се промени ситуацията.