Дъщерята на Елвис Пресли е починала от операция за отслабване

Официалната причина за смъртта на Лиза Мари Пресли, която почина на 13 януари тази година на 54-годишна възраст, стана известна: това са последствията от операцията за намаляване на теглото. PageSix разкри, че според констатациите на съдебния лекар на окръг Лос Анджелис, тя е починала поради запушване на тънките черва. Изяснява се, че чревната непроходимост е причинена от сраствания, развили се след бариатрична операция за отслабване (по време на тази операция стомахът се намалява хирургично). Кръвта също показа следи от лекарство за лечение на депресия и болкоуспокояващо, което може да се използва и за лечение на пристрастяване към опиати. Тези лекарства обаче не са довели до смъртта на Пресли.

Пресли отслабна преди церемонията по връчването на „Златните глобуси“, където беше представен филмът за баща й Елвис. Тя искаше да изглежда добре на червения килим. Заради добра фигура певицата пиела лекарства за отслабване, спазвала строга диета и за шест седмици свалила 18-22 килограма.

На самата церемония Пресли изглеждаше изтощена, говореше неразбираемо и ходеше трудно. По-рано медиите съобщиха, че причината за смъртта на Лиза Мари Пресли може да са лекарства за отслабване, но това не бе потвърдено. Единствената дъщеря на Елвис и Присила Пресли направи музикална кариера с песни в стил поп-рок и кънтри жанрове. Лиза Мари Пресли се е женила четири пъти, включително за легендарния музикант Майкъл Джексън и актьора Никълъс Кейдж. /БГНЕС