Карадайъ и Пеевски гласуваха “за” правителството, за да има конституционна реформа

“Това за нас е първа крачка към преодоляване на политическата криза4

Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ отговарят на журналисти

Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ отговарят на журналисти

"49-ото НС има една много важна задача - да се опита да направи съдебна реформа." Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, след като кабинетът Денков-Габриел беше одобрен от парламента. 

"Ние двамата с Делян Пеевски сме гласували “за”. Това е заявка за нашето поведение в Комисията по конституционни въпроси. Заявяваме, че ще сме проактивни." - добави той. 
По думите му, ДПС има готов проект за за конституционни промени. 

"Подкрепяме конституционната реформа, която се очаква да се случи в този парламент. Това бе мотивът ни да гласуваме с Мустафа Карадайъ "за" правителството. Инак не подкрепяме самия състав на кабинет." - обяви в кулоарите на Народното събрание Делян Пеаевски. На въпрос дали се връща в парламента, той отговори иронично, че никога не го е напускал.

"Нашата подкрепа за новото правителство е стъпка за преодоляване на политическа криза в страната и връщане на държавността." - добави лидерът на ДПС.

“Българските граждани не искат да има 6 поредни ненужни избори. Гражданите искат спешно са преодолеем политическата криза, за да се решават проблемите на хората.” - коментира Карадайъ.

Според ДПС основният проблем, който чака спешно решение е спиране на прогресивното обедняване на българските граждани. /БГНЕС