Демонстрантите защитават задгранични мафиоти, искат диктатура на пролетариата с мракобесни и проруски плакати

В момента няма нужда от ВНС, протестиращите призовават за възраждане на комунизма

Димитър Бочев

Димитър Бочев

„Съединението в случая прави в случая безсилието, защото е обсебено от некрофилен ентусиазъм. Това, което чуваме, че няма леви и десни, е клише. „Ляво“, „дясно“ и „център“ са вековни понятия и ги има. Първият въпрос, който трябва да си зададат демонстрантите ни, е – кого обслужват? Това са задграничните мафиоти от Белград и Дубай, неокомунистическото мракобесие и

руския имперски контингент на родна земя

Демонстрантите претендират, че се борят срещу корупцията. Корумпираността обаче не е толкова тема на държавността, колкото на държавния манталитет и на народопсихологията. Много по-трудно е да подкупиш един скандинавски държавник, отколкото балкански“. Това заяви журналистът Димитър Бочев пред БНТ. 

„Онзи ден ми се обади един човек, който за мен е герой – Сашо Димитров, който е мой състудент. Той, по време на окупацията на „чешката пролет“, разпространява нелегално позиви в София. След това е заловен и е вкаран в затвора и плаща много висока цена. Той ми каза следното – „Когато демонстрирахме в края на 80-е и в началото на 90-е години, демонстрирахме за демокрация, за човешки права и за граждански свободи. Днешните протестиращи искат диктатура на пролетариата, каза още Димитър Бочев. 

„Алтернатива трудно ще посоча, но знам, че тези демонстранти носят една тотална безалтернативност. Надявам се те да се спънат в нея, защото едноличната диктатура е нещо ужасно. Този филм вече сме го гледали. Но има нещо още по-ужасно – диктатът на тълпата. Пред тази опасност днес е изправена България. Най-лошото и деструктивното е ГЕРБ да подаде оставка. Това означава да измами милионите гласоподаватели, които са гласували доверие. Когато хората гласуват за дадена партия, очакват тя да не абдикира при първите сътресения. Обръщам се и към родителите –

ако са загрижени за бъдещето на децата си, да бойкотират протеста

Протест – да, но в рамките на цивилизоваността, а не на варваството. Според мен нужда от Велико народно събрание няма в момента. По-важно е нещо друго – вижте какви лозунги се издигат от някои граждани. Един от тях например вика на помощ Русия. Не коментирам проевропейските протестиращи, а опасните и мракобесните. На друг плакат четем „30 години капитализъм стигат“. Каква е единствената алтернатива на капитализма – комунизъм. Това е призив за възраждане на комунизма. Искам да обърна внимание на едно много популярно клише – че протестиращите са красивите, благородните и умните, а милионите младежи, които се дистанцират от протестите са негодници. Не е така, по-скоро е обратното“, коментира Димитър Бочев.