Десантчици от Лвов разгромиха елита на руските войски

Ликвидирани са бойна техника и жива сила на 104-и "гвардейски" полк на 76-а десантно-щурмова псковска дивизия

Снимка: архив

Снимка: архив

Воините от 80-а десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна разромиха елита на руската армия в 14-часов бой, съобщи агенция Униан с позоваване на пресслужбата на бригадата.

Десантчиците отбелязват, че във войната, водена от Русия срещу Украйна, преобладават боевете с едрокалибрена, стволна артилерия, но има и контактни стрелкови боеве, в които украинските воини успешно унищожават личния състав и техниката на окупаторите. 

Десантната бригада е водила 14-часово бой с  руски военни, които са се опитвали да ги отрежат от стратегически важно трасе в източната част на Украйна. Окупаторите са претърпели поражение. 

"Боят край градчето Б. започна в два часа през нощта, когато към позициите на десантчиците се приближи вражеска диверсионно-разузнавателна група. Нашите момчета забелязаха диверсантите и с огън от автоматично стрелково оръжие ги принудиха да отстъпят. Но, рашистите, не се смириха и малок по-късно пехотатата им, подсилена от бронирана техника, предприе атака. Тогава лвовските десантници ги "посрещнаха топло".“ – се казва в прессъобщението.

Воините от украинската армия са ликвидирали бойна техника и около 50 войници от 104-и "гвардейски" десантно-щурмови полк на 76-а десантно-щурмова псковска дивизия, която е смятана за елитна в руската армия.

Превод Faktor.bg