Десислава Атанасова: Чакаме идеите на Радев за промени в Конституцията, които никой не е виждал

180 или 160 гласа подкрепа за конституционна реформа би определило времето на тази комисия, заяви шефката на ПГ на ГЕРБ-СДС

Десислава Атанасова. Снимка: БГНЕС

Десислава Атанасова. Снимка: БГНЕС

“Разговорите за Конституционна реформа се водят между ПП-ДБ и ДПС. Всяка парламентарна група може да номинира когото пожелае и позицията ни е категорична”. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС, предаде репортер на БГНЕС.

“Истински се надявам, че осъзнаваме, че тук говорим за огромно мнозинство от народни представители, които да подкрепят конституционната реформа, 180 или 160 гласа подкрепа. В този смисъл това и времево би определило времето на тази комисия”, каза още Атанасова и продължи: Ще ми се най-накрая и Радев да покаже своите идеи за промени в Конституцията, за които говори години наред, но никой не е виждал.

“Всяка от парламентарните групи е заявила, че ще участва и дори формално да няма брой представители, за да внесат такъв проект, то можем заедно да работим по текстовете и това да бъде общо дело”, каза още Десислава Атанасова. Относно предложенията на ДПС за промени в Конституцията председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС уточни, че има въпроси, които ще намерят тяхното одобрение, но има и такива, които категорично няма да подкрепят. “Да не влизаме сега в детайли, защото всяко прекомерно коментиране по такива теми би направил дебата невъзможен по същество”, поясни още тя.

“Нека политическите страсти бъдат оставени настрана, да подходим разумно и ако всички сме убедени, че тази комисия трябва да има промени в Конституцията, то да е нужно малко време всяка парламентарна група да си даде малко време, за да формулира точно идеите си. “Забавяне от седмица - две за комисиите, ще покаже един добър тон”, поясни още Десислава Атанасова. Тя определи за недопустимо връщането на Румен Спецов в НАП, имайки предвид фирмите му, за които данъци той дължи към НАП.