Десислава Атанасова: Готови сме да предложим кабинет, нормално е да си партнираме с ДБ

Според нея съвсем нормално е ГЕРБ и ДБ да си партнират като партии от едно европейско семейство

Десислава Атанасова

Десислава Атанасова

Готови сме да получим първия мандата, ще предложим състав на правителство. Това заяви в ефира на Би Ти Ви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. 

Ще предложим на колегите контактни групи по различните секторни политики. Ако не може да се направи правителство, с втория мандат ще бъде по-сложно да се направи кабинет. Под въпрос е това да се случи и с третия мандат. България има нужда от редовно правителство, изтъкна тя.

Ние ще предложим управленска програма и ще държим тя да има подпис на лидерите на всички представени в парламента партии. Ние искаме да гарантираме парламентарна подкрепа на различните секторни политики, аргументира позицията си Атанасова и допълни, че ГЕРБ-СДС ще предложат и състав на кабинета. 

Тя посочи ясно, че ГЕРБ и ДБ са от едно европейско семейство и е логично заедно да направят кабинет. Може да бъда определена за крило на Христо Иванов, защото лично го е избирала за министър. Затова за нея е нелогично ДБ да прави кабинет с БСП. В ГЕРБ няма обръчи и триъгълници. И смята, че много логично е партии от едно и също европейско семейство да си партнират и в България. Освен това  програмите им се припокриват на 90%, свързват ги и евроатлантическите ценности. По много теми имат сходство с ДБ, затова се пита защо се поставя под съмнение едно партньорство с ГЕРБ.

По отношение на хартиената бюлетина и машинното гласуване Атанасова смята, че е нормално да се даде възможност на избирателите да решат как да гласуват.