Докато "бойкотират" парламента, червени депутати на екзотични командировки, учат се да ловят сьомги и миещи мечки

Иван Иванов и Йордан Младенов са били на приказно ловно изложение в Залцбург, докато колегите им от останалите партии ходят на работа

Йордан Младенов и Иван Иванов

Йордан Младенов и Иван Иванов

Докато са извън парламента и твърдят, че не получават пари от НС, депутати на БСП посещават екзотични изложения. БТВ показа приказна командировка на народните представители от БСП Иван Иванов и Йордан Младенов в Залцбург, където са посетили Международно изложение „Лов и риболов” от 20-ти до 24-ти февруари тази година.

Билетите им до Залцбург са двупосочни, а по време на командировката от 20 до 24 февруари са положили и извънреден труд в събота и неделя. Цялото изложение се казва: "Международно изложение за лов и риболов, приключения и пътешествия". "Много приятно изглежда, добили са ценен опит – представяне на ловни кучета, риболов на сьомга в Швеция, костур, с какви примамки се лови, лов на диви свине, миеща мечка и лисица, разфасоване на дивеч”, разкри Мария Цънцарова. 

"Това е грубо нарушение на Конституцията, защото очевидно парламентът се е слял с Ловно-рибарския съюз. Трябва да се вземат мерки. Този проблем няма толкова връзка с бойкота на парламента, с по-скоро с това, къде пътуват депутатите по принцип", коментира политическият анализатор Даниел Смилов, който изгледа репортажа на Цънцарова.