Донев: Докато съм премиер, ще се боря за влизането ни в еврозоната

Гълъб Донев

Гълъб Донев

С конференцията откриваме големия разговор в обществото ни, който ще търси сближаването на българските граждани за присъединяване на страната ни към Еврозоната. Личното ми убеждение е, че за да откриеш съмишленици, трябва да представяш позицията си разбираемо и достъпно.

Докато съм министър-председател ще настоявам да се говори за еврото разбираемо и ясно с аргументите, които са основани на разум и факти, а не събуждат ирационални страхове. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев по време на откриването на пресконференцията “България по пътя към еврото”, предаде репортер на БГНЕС.

Донев посочи, че конференцията ще търси сближаването на различните позиции за присъединяване към Еврозоната. “Присъединяването на страната ни към най-развития икономически съюз в света ще направи България по-подготвена както за сегашните, така и за следващите кризи”, подчерта той и добави, че България е член на ЕС вече 16г. и от последните няколко години е в ERM 2.

Той добави, че сме успели да запазим ниското ниво на безработица през годините именно заради това.

“Вярвам, че постигането на дългосрочна устойчивост ще бъде улеснено ако страната ни е част от Еврозоната”, категоричен е Донев.

Служебният премиер каза, че през последната година доходите са пострадали поради високите нива на инфлацията. Той е категоричен, че служебното правителство ще продължи да работи за въвеждане на еврото. /БГНЕС