ДПС искало власт, за да решава проблемите на човека. Името му е...

Светослав Пинтев

Властта не е цел, а средство за решаване на проблемите. Това заяви тази сутрин в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Халил Летифов - зам.-председател на Движението за права и свободи (ДПС). Проблемите на човека, бих допълнил. Става точно като в онзи стар соц виц, защото всички знаем името на човека.

Фамилията му е е с 5 букви, означава Сокол,  името му е...червен, ако трябва да перифразираме заглавието на книгата, с която Орхан Памук взе Нобелова награда.  Пардон. Не, не е червен вече, шегичка. Той съумя да дърпа юздите на целия преход и да се извиси над създателите си, поне на прима виста.

Ще ми кажем като жокер, че този човек е доктор по философия, почетен председател на ДПС, създател на движението, на етническия модел, на Корпулентния, на кьорсофрата, на самия Халил,  на интереса  всенароден към феномена на когнитивния дисонанс ,   хидроинженер,  повелител на тецовете, баниците, депесарските шутове, разпределител на порциите в държавата..

  
„Коронавирусът успя да подсили всички тези недостатъци на нашите отрасли и да стане още по-тежка кризата“, разправя Халил.   На него едва ли нявга ще му хрумне, че България не излиза от криза именно, защото си има партията ДПС, създадена , за да крепи властта на една друга Партия. Ала издигнала се като самостоятелен играч, който решава задкулисно накъде да върви държавата от дълги години.

А ДПС си има почетен председател. Сега той ще си има Слави Трифонов, а пред нас са блеснали житата. За пореден път.