Eксплозия в центъра на Париж, 16 души са ранени

7 от постардалите са в тежко състояние

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Най-малко 16 души са ранени при силна експлозия в центъра на Париж, предаде БНР с позоваване на агенция "Ройтерс", която цитира информация на местната полиция. 7 от постардалите са в тежко състояние. Взривът е станал на улица "Сен Жак" в Пети район на френската столица.

Преди ескплозията е имало изтичане на газ, съобщи в "Туитър" кметът на района. На публикувани в социалните мрежи снимки се вижда, че фасадата на една сграда е паднала на улицата в резултат на експлозията и няколко сгради са се запалили.

На място има множество полицейски екипи и пожарникари.

Димът още се издига над Париж, сирените на пожарната кънтят в централния парижки квартал Вал дьо Грас. 230 пожарникари продължават да издирват пострадали и да гасят пожара след мощната експлозия.

Според свидетели взривът наподобява авария на газова инсталация, но причината не е уточнена. В пострадалата сграда се е помещавало американско частно училище за мода и дизайн.
Районът, в който днес е оживено заради Деня на музиката, е заграден и недостъпен, затворена е и близката метростанция. 
Префектурата на Париж обяви разследване по случая.

Пожарът е овладян и той не се е рзапространил сред съседните сгради, съобщи шефът на полицията в Париж, цитиран от "Ройтерс".