Елеонора Митрофанова отсвири БСП - ако можела, щяла да гласува за Костадинов

Нашите ресурси са ограничени, не плащаме на тролове и политици, твърди руската посланичка

Елеонора Митрофанова

Елеонора Митрофанова

"Ако бях български гражданин, бих гласувала за този, когото разбирам - за "не подкрепям никого" или Костадин Костадинов", разкри руската посланичка в България Елеонора Митрофанова в интервю за Мартин Карбовски. Руската посланичка защитава Костадин Костадинов и отрича той да представлява интересите на Москва. Тя отрича също и Русия да е плащала на тролове и политици. "Никога не сме плащали на никакви тролове, всъщност нашите финансови ресурси са ограничени, Русия няма пари в момента да плаща нито на политици, нито на журналисти", посочва тя и обяснява, че "ние от посолството не финансираме никого". 

Според нея ГЕРБ е партия, която е била в управлението достатъчно дълго време, има своите силни страни, затова и вотът за тях не е изненада. "Те са познати като управленци, как да го кажа- това е дракон, но свой дракон. ПП изгубиха доста от позициите си, но в коалиция с ДБ получиха добри проценти, но те също вече са познати лица", казва тя.  Митрофанова критикува партиите, които говорят, че обичат Русия, а трябвало да обичат България.

"Ние се преориентираме на първо място икономически към Изток. Ние сме евро-азиатска страна, но не можем да се откажем от своята идентичност. Мисля, че ще мине време и ще си идат днешните политически елити. ще минат десетина години и всичко постепенно ще си дойде на мястото", прогнозира Митрофанова.

Запитана дали има опасност България да бъде въвлечена във война срещу Русия, Митрофанова отговаря: "Мисля, че такъв риск не съществува. Но това не зависи, нито от Лавров, нито от Путин.Това зависи от вашето ръководство и позицията ви към САЩ."

"Мисля, че народът ще въстане. Ще въстане, ще е против, разбира се", убедена е тя.

"От началото на войната България е доставила въоръжение на Украйна на сумата два и половина милиарда долара", разкри Митрофанова.

"Вашият военно промишлен комплекс бележи ръст на печалбите приблизително 173%, в сравнение с  миналата година", допълни още тя.

Интервюто е публикувано във видеоблог в "Ютюб" на Карбовски.