Евгений Кънев: Ако Радев искаше да има редовен кабинет, защо бави втория мандат цяла седмица

Когато се хване руски шпионин у нас, ще повярвам, че България е независима натовска държава, каза още анализаторът

Евгений Кънев

Евгений Кънев

Кое е по-важно за България – да имаме правителство, или за два-три министри повече, ще катурнем всичко. Това попита в студиото на Нова ТВ анализаторът Евгений Кънев.

За мен е нелогично да обсъждаме противоконституцианно деяние, това е много тъжно. За мен няма нищо притеснително в записите, не виждам защо трябва да се променя формулата за правителство, каквито заявки бяха дадени, коментира последните събития около съставянето на редовно правителство Кънев.

Това, което се спекулира е, че ние сме една неутланна държава. За нас чужди са НАТО и ЕС, а Русия не е чужда за нас. А трябва да знаем, че ние работим в партньорство със службите в НАТО и ЕС. Поради липсата на доверие, ние не сме в Шенген. По тази причина няма как да не бъдат съгласувани лицата, които оглавяват службите, с нашите партньори. Ние искаме да има правителство, което да движи проблемите в България. Не може това да се прави със записи, компромати и т.н.,бе категоричен анализаторът.

Според Кънев Мария Габриел е спойката за съставяне на правителство и гаранция, че повече записи няма да излязат. Иначе Европа ще ни затвори вратата. (…) Но ще бъде абсурд ако за втори път трябва да предаде папката на Румен Радев, аргументира се Евгений Кънев.

Ако Радев иска да има бюджет, да има редовен кабинет, още преди седмица трябваше да даде втория мандат. Нямаше нужда да се стигне до подобни скандали, смята той.

По думите на Кънем факт е, че държавните медии помпят самочувствието на „Възраждане“. И е повече от очевидно как се управлява държавата, намеквайки, че влиянието на Русия продължава да доминира.  

Чак когато се хване руски агент в България, тогава ще кажа, че сме независима натовска държава.(…) Вижте как се пази съветския паметник и как се пази Дома на Европа, лаконично коментира Евгений Кънев.