Филмът "Вчера" оживява на театрална сцена - героите след 30 години

Спектакъл на Владо Даверов с музиката на Кирил Маричков

На 27 септември на Откритата сцена на "Сълза и смях" ще бъде предстаавен премиерният спектакъл "Не бях аз" от Владо Даверов. Режисьор на постановката е Лиза Шопова, музиката е дело на Кирил Маричков, а сценографията на Анелия Райкова.

Мултимедийният спектакъл е продължение на българския филм "Вчера" от 1987 г. с режисьор Иван Андонов и автор Владо Даверов. В спектакъла в ролите ще видим Христо Шопов и София Кузева-Чернева.

Иван и Дана, главните герои на романа и филма "Вчера", се срещат тридесет и пет години по-късно, в същото училище, в което някога са учили. Дали е възможно една единствена целувка да свързва тези двама души десетилетия и срещата им да продължи оттам откъдето е спряла? Ще намерят ли пътя един към друг или живота, който всеки е изградил в миналото, ще им попречи?

Тази среща е желана и от двамата, но отлагана с години, а сега съдбата ги събира отново, за да им даде шанс да се изправят един пред друг, да изрекат премълчаното и да разберат този таен с години копнеж дали е истина все още или е привилегия само на младостта.