Габриел след срещата при Радев: Необходими са ни поне 24 часа за последни уточнения

Поне още 24 часа ще продължат преговорите с ПП-ДБ, за уточняване на някои различия. Още днес продължаваме разговорите с нашите партньори, за да излезем в пакет – с подписано споразумение и състав на МС. Това обяви след като излезе от срещата си с президента Мария Габриел, която поема премиерския пост.

Поемам този мандат с чувство на отговорност. Но тази отговорност трябва да бъде поставена на ясни принципи, на прозрачност, за да имаме едно стабилно управление. Удовлетворихме желанието на колегите от ПП да имаме още малко време, за да изгладим различията, посочи тя. 

Ние нямаме различие по приоритетите за страната. Но е важно – и прироритети,  и реформите, и МС да вървят ръка за ръка. Ние трябва в максимално кратко време да изчистим това, което ни разделя. 7 дни е много голям срок. Преговорите ще продължат още този следо бяд, за да може да стане ясно, че вървим в пакет – споразумение заедно с МС.

На свой ред настоящият премиер в оставка Никола Денков обяви, че едва днес са видели кои са проектоминистрите за кабинета "Габриел" и към настоящия премиер тези имена за тях са неприемливи.

"Това, което беше представено като проектосъстав, в този вид това за нас е неприемливо. След като приключат преговорите и когато има общо съгласие, тогава с г-жа Габриел ще ви кажем кое е прието и кое не", посочи той.

"Ясно е, че в пакет трябва да вървят и Споразумението, и състава на МС. До вчера нямахме яснота ще бъде ли подписано Споразумението или не. Вчера ни казаха, че не, а днес - че ще го подпишем. Нашето разбиране е, че трябва да се подпишат заедно", каза Николай Денков.

Преговорите продължават, заключи Габриел.