Уникален гаф: Новият руски робот се оказа мъж в костюм (Видео)

Блогъри набързо разкриха измамата

Уникалният руски "робот"

Уникалният руски "робот"

"Робот", показан от руската държавна телевизия, се оказва човек в костюм. „Русия-24” похвали „машината” по време на отразяването на младежкия форум, посветен на роботиката, като се похвали, че "роботът Борис вече се е научил да танцува и то не никак лошо", съобщи Гардиън. 

Блогърите с остър поглед, обаче останаха подозрителни. В руския сайт „TJournal” изброиха въпроси за ефективността на робота: Къде бяха външни сензори на Борис? Защо роботът прави толкова много "ненужни движения", докато танцува? И защо роботът изглеждаше като човек, който би се вписал перфектно вътре в него? По-късно снимките на "робота", публикувани в социалните медии, показаха врата и част от лицето под костюма.

Борис се оказа в костюм като "Роботът Альоша", направен от компанията „Show Robots”. Костюмът от 3 000 паунда, оборудван с дисплей, микрофони и таблети, създава "почти пълната илюзия, че това е истински робот ". Снимка, публикувана от MBKh Media, агенцията, основана от опонента на Владимир Путин -  Михаил Ходорковски , показа актьора в робо-костюма. "Знам добре математиката, но също така искам да се науча да рисувам", каза Борис с електронен глас, преди да потанцува. В сряда сутринта телевизионният вариант за кратко изчезна от канала в YouTube на „Русия – 24”, но от ранния следобед отново беше достъпен.

Вижте видео от представянето на високите руски "технологии"