Георг Георгиев: Няма как няколко души да въртят на пръста си страната

"След 3 години безвремие МС бе превърнат в кръжок за начинаещи"

Георг Георгиев

Георг Георгиев

Това беше кампания, предизвикана от нестихващо желание на колегите да узурпират цялата власт. Няма как няколко човека да въртят на пръста си страната, институциите и всички които живеем тук, каза Георг Георгиев от ГЕРБ.

Изборите няма да се правят от служебния премиер и министри или чиновник, а от българите. ГЕРБ няма да разчита само на направеното добро през последните месеци, а и на 12-годишно добро име и репутация, добави Георгиев.

Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС заяви, че изборите са както предизвикателство, така и възможност.

“Най-важно е друго. След три години политическо безвремие, без цел и посока, МС се бе превърнал в кръжок, курс по политика за начинаещи и сега е време България да има нормално, подготвено правителство с ясна политическа подкрепа дори с ярки политически фигури.” - смята Дончев.

По думите му, тези фигури трябва да са добре известни.

“С кого ще управляваме ще ви кажем след изборите като видим кой с каква сила е попаднал в парламента”, подчерта Дончев, но призова да се спре с ротацията, защото “това е екзотика”.

"Изминалите 10 месеца показаха какво се случва като има правителство без мнозинство в парламента. Нека се върнем какво пише в Конституцията - ясна подкрепа и силно правителство.” - добави Томислав Дончев. /БГНЕС