Георги Семерджиев е предложил 10 000 евро подкуп на полицай

Семерджиев отговаря за общо 5 престъпления

Георги Семерджиев

Георги Семерджиев

Причинителят на трагичната катастрофа на столичния булевард "Черни връх" Георги Семерджиев е предложил подкуп от 10 хиляди евро на полицай, който го спрял за проверка за алкохол и наркотици. Това става ясно от изслушвания на свидетели и очевидци по делото. Пред съда застанаха и полицаи, които са спирали Семерджиев за проверка.

Евтим Евтимов, който е извършил проверките за алкохол и наркотици, призна пред съда, че Семерджиев му е предложил пари. „Каза – „Помогнете, от вас зависи всичко“, разказва Евтимов. И допълни, че става въпрос за сума от 10 хиляди евро.

При друг случай полицаят Александър Радев заяви пред магистратите от Софийския градски съд, че е спрял за проверка Семерджиев на 10 юни. Тогава тестът за наркотици показал, че е употребил амфетамин и метамфетамин.

"Не се случи задържането - избяга. Тръгна към автомобила си да си остави уж някакви предмети и по някакъв начин бутна вратата. Колата запали и изчезна. Личната му карта остана в мен“, обясни Радев пред съда.

Семерджиев отговаря за общо 5 престъпления, извършени на 10 юни 2022 г. и на 5 юли 2022 г.

В обвинителния акт, разпространен от прокуратурата, пише, че мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, където ограничението е до 50 км в час, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Автомобилът е преминал на червен светофар.

За тежката катастрофа на бул. „Черни връх” обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост на две момичета: 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева, като действието е извършено под въздействието на метамфетамин, избягал е от местопроизшествието и като цяло случаят е квалифициран като особено тежък. Предвиденото наказание е от 5 до 20 години затвор. Случаят предизвика и редица рокади в СДВР. /БГНЕС