ГЕРБ няма да събарят сглобката заради подуправителя на Здравната каса

Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов

Бойко Борисов

Бойко Борисов

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, заяви, че няма да събаря “сглобката” заради избора на Момчил Мавров за подуправител на НЗОК, съобщи bnr.bg. Той напомни, че тази позиция трябваше да бъде заета от представител на ГЕРБ.

"Ние не сме тези, които ще разбиваме. Имаме партньор, който се кичи с мъжката си дума, но днес показа, че тя не струва нищо и затова групата ми се противопостави днес. Аз исках да ги изведа от залата. Не исках да участваме в тази фарсова ситуация. Но те настояха, защото казаха:

“Това е договорено и те не могат да ни отказват правото да имаме зам.-министър, зам.-управител. Всичко ще сме ние”. Е, ако е така, бъдете си", лаконичен бе Борисов в коментара си пред журналисти.

Парламентарната група на "Продължаваме промяната -Демократична България" няма да подкрепи номинирания от ГЕРБ-СДС за подуправител на Здравната каса проф. Момчил Мавров заради съмнения в лобизъм в интерес на частните болници. Това заяви в кулоарите на парламента Кирил Петков.

Христо Иванов от ПП-ДБ добави, че групата е приела това решение преди две седмици. Той обвини партия "Възраждане" , че стои зад кандидата проф. Мавров.

"Това беше комуникирано с нашите колеги от ГЕРБ и ДПС, и те с пълното съзнание за това наше решение, днес вкарват тази точка в зала. С гласовете на "Възраждане" тя влезе в зала, и сега ние очакваме на базата на това, което "Възраждане" правят като заявки, като не участват в гласуването, да направят възможен този избор", коментира политикът.