Гласят Атанас Атанасов за шеф на разузнаването?

Досегашният зам.- шеф на Държавна агенция "Разузнаване" ще замени отиващия като генерален консул в Мюнхен Драгомир Димитров

Атанас Атанасов ще бъде новият шеф на разузнаването, твърди "Дарик". Досегашният заместник-председател на Държавна агенция "Разузнаване" ще замени отиващия като генерален консул в Мюнхен Драгомир Димитров. Шефът на разузнаването става генерален консул в Мюнхен

Решението за рокадата беше взето на закрито правителствено заседание на 11 юли и предложението беше изпратено за съгласуване на президента Румен Радев.

48-годишният Атанас Атанасов е завършил военното училище във Велико Търново и следдипломна квалификация по международни икономически отношения в Университета за архитектура, строителство и геодезия.

Започва кариерата си през 1994 година в служба "Защита на средствата за връзка" във вътрешното министерство и последователно се издига от оперативен служител-разузнавач до директор на дирекция преди да стане заместник на Драгомир Димитров през април тази година. Говори гръцки и английски, ползва сърбохърватски и руски.