Голям проблем на един от най-хубавите ни черноморски плажове

В България имаме десетки прекрасни плажове. Един от най-хубавите ни безспорно е южният в Приморско. Цялата му дължина е около 2,4 километра, като началото започва от центъра на градчето, а краят достига до ММЦ.

Оказва се обаче, че тази година там има едва седем спасителни екипа. Това става ясно от графика, който е поставен върху всяка една от вишките. Всъщност приблизително половината плажна ивица е обезпечена със спасители, докато по втората част, която е към Международния младежки център, такива почти няма или по-точно има, но те са само два поста, съобщава "Фокус".

Говорихме с един от спасителите, според когото ивицата в тази си част има концесионер, който не е назначил хора, които да отговарят за сигурността на плажуващите.

Друг сериозен проблем е, че пунктът за оказване на медицинска помощ до първата от двете кули също не функционира. Чадъри и шезлонги обаче има, като те най-вероятно са собственост на близките хотели и плажни заведения.

Както вече анонсирахме, човекът на "Фокус" по Южното Черноморие ще провери какво е положението на юг от Бургас това лято и в поредица от материали ще се опита да отрази обективно цялостната картина.