Григор Димитров: Щастлив съм, че преминах през този двубой по такъв начин

Щастлив съм, че преминах през този двубой по такъв начин. Това заяви най-добрият ни тенисист Григор Димитров след победата над Стефанос Циципас в полуфиналите на Мастърса в Париж с 6-3, 6-7 (1), 7-6 (3). Първата ни ракета ще играе за титлата утре срещу Новак Джокович или Андрей Рубльов.

"Не мога да изразя емоциите си. Щастлив съм, че преминах през този двубой по такъв начин. Вторият сет, особено в тайбрека, бе много коварен. Изоставах в третия с 15:40 и си казах, че не мога да продължавам по този начин. Трябва да променя нещо, за да победя тенисист като него. Това беше всичко, което можех да направя. През целия двубой направих много добри неща. В средата на втория сет вдигна нивото си. Всеки гейм стана много труден", започна българинът.

"Първите точки в тайбрека бяха отлични. Трябва да се възползваш от тези шансове, само това може да направиш срещу толкова качествени тенисисти. Ако не го направя, съм приключил. Продължих да вярвам, продължих да бъда фокусиран. Всеки път, когато имах топката на ракетата си, правех нещо с нея".

"Няма да плача, но съм много емоционален. Просто изживявам момента. Пътят е забавен напоследък. Все повече се получават нещата", каза още видимо развълнуваният Димитров, за когото предстои втори финал от такава категория след титлата в Синсинати през 2017. /БГНЕС