Хаджигенов с нова изцепка: Сравни електората на ГЕРБ с избирателите от Живково време

Николай Хаджигенов

Николай Хаджигенов

Адвокат Николай Хаджигенов отново се изцепи с поредните "прозрения". Депутатът от ИБГНИ сравни електората на ГЕРБ с избирателите на Тодор Живков пред БНР. Той започна да обяснява как трябвало да се водят разговори с ДПС и БСП, въпреки че не искал, но имали електорална подкрепа и представлявали симпатизантите си в парламента. Хаджигенов констатира, че само с ГЕРБ нямало да се преговаря, защото била "раково образование". Водещият на предаването напомни, че по същата логика за формацията на Бойко Борисов също са гласували хора. Николай Хаджигенов отговори: "Е, той и Тодор Живков имаше избиратели".

С подобни нескопосани сравнения депутатът продължава само да предизвиква смях в социалните мрежи от потребители с различни партийни пристрастия. В по-умерените коментари има учудване от къде Хаджигенов и колегите му ИБГНИ вадят подобно самочувствие, при положение, че едва влязоха в парламента, благодарение на ниската избирателна активност. Припомняме, че от формацията на Хаджигенов обявиха, че няма да сядат да преговарят с ДПС за кабинет, но очевидно са решили да се сближат с партиите на статуквото, срещу които лъжеха протестиращите, че ще се отърват, ако ги пратят в парламента.    

Той допълни още, че засега от партията му нямало да търсят разговори със Слави Трифонов и ИТН. Това щяло да се случи едва когато станело ясно кой ще получи третия мандат.