Хампарцумян: Докладът на министър Велкова ми прилича на дърварски предизборен документ

С вдигането на доходите помпим инфлацията, не трябва да се пренебрегват икономическите закони

Левон Хампарцумян

Левон Хампарцумян

Рискове винаги има. Но на мен този доклад ми прилича на един дърварски предизборен документ. Описва всякакви рискове, които съществуват, но не дават обяснение как ще се реализират. Смятам, че аргументите са политически. Отново започват да ни продават страхове. Това коментира в ефира на Нова ТВ банкерът Левон Хампарцумян, изпълнителен директор на "УниКредит Булбанк".

Наистина има проблеми – с дефицита, например, но той не е от вчера, посочи той.

Този доклад не беше представен професионално. Една дискусия по тези проблеми трябва да се прави сред професионалисти, а не да се всява паника в обществото, смята банкерът.

По думите на Хампарцямян бюджетът е за това даде 12-месечен хоризонт за бизнеса какво да направят през годината. А ние сега нямаме Бюджет, но имаме стратегия по енергетика – как се случва това, попита риторично шефът на „УниКредит Булбанк“. 

Според Хампарцумян необоснованото вдигане на доходите помпи инфлацията. Не е важно колко е пенсия или минимална заплата, а какво може да се купи с тях. Затова когато се правят неразумни неща, винаги ще катастрофираме, особено когато се пренебрегват икономическите закони, категоричен бе той.