Христо Мутафчиев: Напоследък ставаме "Райчовци", трябва да правим разлика между "за крадец не ставаш, сине" и Дио

Христо Мутафчиев

Христо Мутафчиев

„Аз харесвам затвора, в който живея. Докато съм здрав, мога да чукам на вратата на театъра. Децата и съпругата ми са здрави. Това е напълно достатъчно. Имам право на избор дали да си купя, или да не си купя цигари. Всичко зависи от това как гледам на себе си и дали държа на здравето си. Какво да кажат пенсионерите, които със стотинките избират какво да си купят – храна или лекарства“. Това заяви актьорът Христо Мутафчиев пред „Нова нюз“. Той коментира и постановката „План на ангел“, в която играе Райчо, влязъл в затвора, защото е отсякъл главата на свой съсед. 

„Бащата на моя герой е демагог и популист. Казва му да се признае за виновен, защото и без това никой няма да му повярва. В последните години сме станали Райчовци, има толкова много натрупана демагогия. Човек работи и краде заради храната, която се оказва, че е двигател на човечеството. Ако е така, много жалко. Представете си как хората избират между сигурността и свободата? В затвора имаш подслон и те хранят. Такива хора са убили Стефан Стамболов“, каза още председателят на Съюза на българските артисти. 

„Има едно друго поколение след нас, което не познава маниерите на чалгата, а иска да слуша джаз, Whitesnake, Rainbow и Deep purle. Дъщеря ми разпознава Beatles, защото показвам на децата си красивото. Най-добре възпитава средата. Аз съм израснал сред художници, артисти и музиканти“, коментира Мутафчиев разликата между „за крадец не ставаш, сине“ и Рони Джеймс Дио.