Истанбул ще е домакин на финала на Шампионска лига

Шампионската лига е най-популярният футболен турнир в Европа. Той води началото си от далечната 1955 година, основан под името „Купа на Европейските шампиони“. Миналогодишните победители са именно играчите от отбора на Байерн Мюнхен, доказали силата и заложбите си на стадиона Ещадио да Луж в Лисабон. 

Едва ли познавате футболен фен, който да не се вълнува от Шампионска лига. Въпреки факта, че българските отбори се класират трудно, често пъти не стигат до групите на Шампионска лига и съответно, не можем да ги гледаме там, мачовете от Лигата са изключително интересни и вълнуващи. Те се играят от тимове като Милан, Реал Мадрид, Ливърпул и Барселона.

Ако сте заклет фен на някой от споменатите отбори и сте убеден, че победата принадлежи на него, можете да посетите популярния Efbet сайт за залози, където да се възползвате от живо предаване на мачовете, график на предстоящите игри и др.

Турнирът през настоящата и изминалите години

Както споменахме по-горе, настоящият шампион е именно баварският футболен клуб Байерн. Годината преди това победител в турнира е Ливърпул, а петте предишни титли взима Реал Мадрид. Играни на различни стадиони по целия свят, като Уанда Метрополитано, Милениум Стейдиъм и Джуепе Меаца, мачовете от Шампионска лига предоставят на зрителите интригуваща игра на хубав терен, заобиколен от развълнувана публика, запалени фенове и пълни трибуни. 

За жалост, по вина на епидемията, в момента не е възможно да гледаме мачовете директно от трибуните. Единственото, което можем да сторим, е да подкрепяме любимите си отбори от дома. През 2020/21 турнирът ще се състои в най-големия турски град – Истанбул, на олимпийския стадион “Ататюрк“, определен като най-големият в страната. 

Стадион “Ататюрк“

Оценен с пет звезди, най-пищният игрален стадион в Турция е кръстен на основателя на турската държава – Кемал Ататюрк. Първоначално, идеята да се построи стадионът, се е състояла в целта той да бъде използван като зала на Олимпийските игри. Именно затова е наречен и “Олимпийски стадион“. След като обаче обстоятелствата не позволяват това да се случи, “Ататюрк“ бива използван за други цели, като най-често тя е игрално поле на домакините. Освен това, именно на този стадион се разиграва финалът на Шампионската лига през 2005 година между Милан и Ливърпул. Днес, 16 години по-късно, той отново ще бъде дом на финалите. Кои са отборите, които ще стигнат до там, предстои да разберем в бъдеще.

Букмейкъри, дългосрочни залози, прогнози и коефициенти

Питате ли нас, събитие с мащаб и популярност като на Шампионската лига трудно може да се размине без многобройни облози, прогнози и залагания. В тази част от статията ще се опитаме да ви обясним малко по-подробно за букмейкърите, безопасните интернет сайтове и коефициентите, на които да обърнете внимание, преди да залагате парите си.

Преди всичко, избирайте букмейкъри с висок рейтинг и добри мнения. Ако се интересувате от дадено казино, но не знаете към кого да се обърнете за мнение, посетете сайт за ревюта и професионални мнения като Ефирбет. Винаги проверявайте за наличието на лиценз, покрити условия за безопасност, опции, стартови бонуси, допълнителни печалби и така нататък.
Коефициентите и вероятностите са от голяма важност, когато залагаме. Като пример можем да дадем предстоящата игра между Ливърпул и Реал Мадрид на втория кръг от четвъртфиналите на Шампионска лига: предварително изчислените шансове Ливърпул да продължи напред са оценени с 1,7, а тези на Реал – 2,5. Следвайки логиката, би било по-разумно да заложим на Реал Мадрид, нали?

Надяваме се с тази статия да сте научили нещо ново и да сте се забавлявали. Подкрепяйте любимите си отбори, залагайте разумно и бъдете внимателни с хазартните игри!