La Stampa: 80% от руската помощ е безполезна, изпратиха ни военни и разузнавачи

Връщаме се към миналата събота, когато се проведе дълъг телефонен разговор между италианския премиер Джузепе Конте и руския президент Владимир Путин.

История беше описана като романтичен филм във вълнуваща статия от сряда, 25 март, в един от най-авторитетните вестници на Апенините- La Stampa

Днес от изданието се усетиха, защото получиха информация, че

услугата е мечешка

lastampa.it коментира днес, че Путин всъщност гони геполитически  и разузнавателни цели, че иска да вкара клин между Италия и Европа. 

Изданието пише, че самата помощ не е медицинска, а военна, изпратените специалисти са военни лекари.

 "След контакта Русия обеща да помогне на Италия във войната срещу коронавируса. И така, помощ пристигна в неделя вечерта на военното летище Пратика ди Маре.

Помощ като за война,

не като за борбас вирус", казват от там.

Вестникът изброява това, което е стоварено на италианска територия:

„Девет самолета Илюшин с руски доставки и 100 специалисти по бактериологична война, мъже, които руските агенции определят като експерти в сектора,  работили в елиминирането на огнища на африканска чума по свинете, антракс ваксини срещу Ебола и чума.

За разлика, да кажем от китайските доставки (състоящи се предимно от белодробни вентилатори и маски), руските са оборудване за бактериологична дезинфекция на райони, полева лаборатория за стерилизация и химико-бактериологична профилактика и оборудване от този тип, цитира La Stampa думите на своите високопоставени източници.

А от това италианците просто нямат нужда

80 % от помощта е безполезна.

Цялата операция е на руското Министерството на отбраната, не на това на здравеопазването. Те имат звания на генерали, полковници, майори, лейтенант-полковници, ангажирани в миналото с военни операции в Африка, където работеха заедно с Руското външно разузнаване. Ръководителят на мисията,Сергей Кикот, високопоставен генерал,  е специалист по антракс.

Генадий Еремин, полковник, е експерт в бактериологичната война и е работил срещу свинския грип. Полковник Вячеслав Кулиш е експерт в разработването на защитна екипировка срещу заразни бактериологични агенти, работил е по програми за ебола и чума“, пише La Stampa

Вестникът  пита,

кой е дал разрешение за кацането и пътуването

на руската военната колона от Рим до Бергамо.

„Ла Стампа“ обвинява премиера Конте за ситуацията заради решението му след телефонния разговор с Путин.

Текстът на La Stampa   може да се прочете само от абонати, затова пускаме линк към изданието, което цитира материала liberoquotidiano.it

Превод: Faktor.bg