Иван Таков, БСП-София: Няма да влизаме в коалиции и сглобки, ще отстояваме нашите политики в СОС

София наистина заслужава различен тип управление

Иван Таков

Иван Таков

Ваня Григорова и всички, които я подкрепихем се изправихме на изборите срещу целия институционален, финансов, медиен и организационно-технически ресурс, с който разполага сглобката. Това каза за Радио "Фокус" Иван Таков, председател на БСП-София.

"На практика ние водихме кампания срещу цялата държавна машина. И затова, наистина за пореден път ще благодаря на всички наши кандидати, които имаха смелостта да се изправят срещу представителите на сглобката, защото това не е лесна битка. Вие виждате какъв ресурс се хвърли и то най-вече не толкова в оборване на нашите тези и политики през цялото време на кампанията, които сме развивали, а по-скоро този ресурс беше хвърлен за очерняне и оплюване на нашите кандидати. Затова, още веднъж им благодаря за проявената смелост в кампанията, и че не се огънаха", обърна внимание Таков.

На въпрос как ще продължат занапред работата си, ако не успеят да оборят резултатите от изборите, той отговори: "Ако не успеем да оборим резултатите, така или иначе ние имаме третата най-голяма група в Общинския съвет. Ние от години имаме нашите политики и тези, които сме отстоявали в Общинския съвет, досега никога не са намирали реализация, поради ред фактори, най-вече поради нежеланието на управляващите в последните 15 и повече години Столична община. Затова отново ще излезем с всичко това, което сме обещавали и сме говорили, с което сме привличали хора на наша страна с нашите послания. Ще ги поставим на дневния ред и на новия Общински съвет и ще търсим за тях подкрепа. Няма да влизаме в никакви договорки, в никакви не коалиции, сглобки или други такива неща. Ние търсим подкрепа за нашите политици, които според нас, са правилните политици. Защото София наистина заслужава различен тип управление.