Ивайло Мирчев: В парламента има ново мнозинство по отношение на регулаторите

Шизофренно е говоренето на Радев, че управляващите искат да вкарат България във войната в Украйна

Ивайло Мирчев

Ивайло Мирчев

Мария Габриел и Николай Ненков излязоха с една Декларация, в която много ясно и открито казаха как трябва да бъдат избрани шефовете на регулаторите. Ние предложихме да има Борд и много внимателно да се огледат номинациите за шефовете на регулаторите. Но това не се случва. В момента шефовете на регулаторите ще бъдат избрани както беше избран Пеевски – с подкрепата на ГЕРБ, ДПС и Възраждане. А ние искаме да изберем правилните хора, а не правилните партийци. Това заяви в студиото на БНТ депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

Дали сме 7 точки на ГЕРБ как да се случат нещата. Действията на ГЕРБ показват, че те са в синхрон с ДПС и Възраждане. Това показват данните – как се гласува в парламента. Ние подкрепихме единодушно Декларацията на ПП, представена от Кирил Петков. Висока ще бъде цената, ако правителството даде оставка, посочи още той. 

Мирчев подчерта, че от ПП-ДБ искат да има ясен механизъм, по който всеки си спазва обещаното. 

Габриел работи добре в правителството, има доста добра синергия с премиера. Ние искаме ГЕРБ да потвърди подкрепата по важните приоритети. Тоест, да се подпишат под този документ лидерите на партиите, Мария Габриел и Николай Денков, обясни депутатът.

Той коментира и изявленията на президента, че с оказването на военна помощ на Украйна, България ще бъде въвлечена във войната, която Русия започна.

Когато Радев говори, че може да вкараме страната във война, нека да си припомни какво огромно количество оръжие е изнесло неговото последно служебно правителство. Защо проявява тази шизофренност г-н Радев, е и политическо лицемерие, защото той не казва на хората истината – за рекордния износ на българско оръжие за Украйна, изтъкна народният представител на ПП-ДБ. 

По думите му в НС има ясно изразено ново мнозинство в НС – ГЕРБ, ДПС и Възраждане, което се очертава като  първия ни фронт. Вторият – е президентън. Но те не искат да воюват, а да изпълнят поетите ангажименти към българските граждани. 

Длъжни сме да намерим заедно път към Шенген, еврозоната и овладеем инфлацията, а не да си играем с изкуствени мнозинства в парламента, категоричен е Ивайло Мирчев.