Огнян Ценков, кандидат за кмет: За да можеш да управляваш община не е достатъчно да имаш желание или да изпълняваш партийно поръчение

Огнян Цеков

Огнян Цеков

За да можеш да управляваш община не е достатъчно да имаш желание или да изпълняваш партийно поръчение. Нужен е опит и ясна визия за развитието на общината. Необходимо е не само да познаваш неотложните проблеми, а и как спешно да бъдат решени в полза на хората. Това каза в предизборен диспут, излъчен по БНР - Радио Видин, кандидатът за кмет на община Видин от КП "Заедно за силна община" Огнян Ценков. Ценков бе категоричен, че предизборната кампания е възможност гражданите да чуят посланията на политиците, да преценят имат ли качествата да бъдат управленци и на тази основа да направят своя осмислен информиран избор.

Според Огнян Ценков има спешна необходимост да бъде върнато доверието в местната власт във Видин и да се възстанови унищоженият експертен потенциал на администрацията. "Защото без доверие между местната власт и гражданите истински растеж и развитие не са възможни", обясни кандидатът за кмет на Видин от КП "Заедно за силна община".

Огнян Ценков припомни, че в мандата си като кмет от 2015 до 2019 г. той и екипът му са стабилизирали финансово общината и са стопили милиони левове задължения. "Изпълнихме значими проекти, които промениха облика на общината, модернизирахме образователната инфраструктура, намерихме решения за дългогодишни проблеми", отчете Огнян Ценков. Той бе категоричен, че екипът му е изградил здрави основи за развитие на Видин. Кандидатът за кмет на Видин от КП "Заедно за силна община" подчерта, че качествата и експертизата на бъдещите общински съветници са изключително важни за решенията и политиките, които ще се реализират през следващите четири години. "Знам как работи общината и от позицията на кмет, и като общински съветник. Ключът е сътрудничеството. Затова нашето послание е - Заедно за силна община", каза в заключение Огнян Ценков.

КП „Заедно за силна община“ е с номер 13 на предстоящите избори на 29 октомври.