Петър Москов, КОД: Войната с бизнеса и производителите ни закотвя в социализъм и бедност

КОД е единствената партия в България, която застава зад производителите, предприемачите, зад дребния и средния бизнес и свободната стопанска инициатива. Това са хората, които изкарват парите на България. Това са хората чийто труд и готовност да рискуват и да поемат отговорност могат да направят българите по-богати.

В последните години правителствата водят лоши, погрешни, социалистически политики, а резултатът е слаба икономика, намаляване на производството, влошено  качество и дефицит и все по-бедни потребители.  Днешното обезценяване на парите, скокът на цените, инфлацията и заплахата от фалити пред много фирми, дължим на социалистическото съревнование в последния парламент между ГЕРБ, ПП/ДБ и БСП по наддаване колко пари ще раздадат от нашите данъци.  Сега пък социалистите от правителството на Радев искат таван на цените и 33% наказателен данък за фирмите. Това е социализъм от миналия век и ще доведе до нови фалити и още по-слаба икономика. 

Да вземеш 33% от приходите на почтени производители и търговци, които са планирали с тях разрастване на бизнеса, инвестиции, откриване на нови работни места, за да ги раздадеш като помощи на приближени фирми, като Лукойл, например, е не просто погрешна политика, това е наказание за здравия, можещия, независимия от държавата бизнес. Лявата, социалистическата държава винаги воюва с бизнеса.  Любовта на левите към раздаването на пари, не само блокира икономиката, но и произвежда огромна корупция. Защото корупцията процъфтява около раздаването на нашите данъци. С нашите пари те всяка година увеличават армията от държавни чиновници, а с управленските си решения за същия период убиват над 100 000 независими фирми, които изкарват заплатите на тези чиновници.  През последните години са спрели да съществуват над 30% от селскостопанските производители.

Единственото решение е незабавно спиране на социализма в икономиката.

1. КОД е за незабавно освобождаване на пазара и производството от ненужна намеса на държавата.
2. Никакво административно регулиране на цените, без тавани и допълнителни наказателни данъци
3. Насърчаване на частната стопанска инициатива чрез Единен регистър с изисквания към бизнеса, ясни правила и премахване на чиновническия произвол.
4. Премахване на новите леви зелени данъци, които безмислено увеличават цените на енергоносителите, довеждат производителите до фалит, унищожават икономиката и пълнят джобовете на олигархията. 

Дясното управление създава условия за конкуренция и разрастване на бизнеса, с особено внимание към дребните и средните предприемачи. В основата на дясното разбиране е, че именно производителите, предприемачите и пазара произвеждат парите и правят едно общество богато и проспериращо. Това са парите, които издържат публичната среда и осигуряват развитие на инфраструктура, образование, здравеопазване и сигурност. Тези пари не ги  осигуряват политиците с партийните си решения, те само ги харчат, а левите политици ги харчат погрешно и в ущърб на гражданите. Това доказаха последните управления и на ГЕРБ, и на ПП, ДБ, БСП, ИТН, и на служебните правителства на Радев.

КОД е категорично срещу всякакъв социализъм в икономиката, заяви Москов. Спираме допълнителните данъци, без значение как ще ги наричат. Няма никаква солидарност, според него, в това да убиеш едно читаво и здраво производство с допълнителен данък, за да дадеш тези пари на некадърен, но приближен бизнес, който в нормален пазарен климат би фалирал. КОД е за осигуряване на спокойствие и честна среда за бизнеса.

КОД е срещу новите зелени данъци, които безмислено увеличават цените на енергоносителите, унищожават икономиката, довеждат производителите до фалит и пълнят джобовете на олигархията. КОД е за разработване и използване на собствени енергоносители, което според Москов ще осигури и толкова важната независимост на българската икономика. 

КОД е за дясно управление, което да осигури силна и независима българска икономика и развиващо се производство и много работни места, богати граждани и високо качество на живот с висококачествено образование, модерно здравеопазване и гарантирана сигурност. 

2023-04-02_Izbori.jpg