Христо Иванов в Разград: Залогът на тези избори е накъде ще върви България

Борисов и Пеевски искат властта, за да си запазят скритата власт на дълбоката държава

Христо Иванов

Христо Иванов

Тези избори ще са съдбовни за България за много години напред. Те не просто ще определят какво мнозинство ще има в народното събрание или кой ще направи правителство. От резултатите им зависи кой и как ще избира състава на повече от 30 регулатора. Затова те са изключително важни за Борисов и Пеевски, които искат да си запазят скритата власт на дълбоката държава, която мачка, размахва бухалки и наказва. Това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов на среща с избиратели в Разград. 

Христо Иванов обясни, че изборът на членове на Висшия съдебен съвет, Комисия за защита на конкуренцията и на всички останалите регулатори е ключов. “Те искат в тях да влязат хора анонимни и безотговорни пред гражданите, които вземат най-важните за хората решения под диктовка. Ние не се съгласихме да си делкаме с тях  скритата власт, да им разрешим те да имат 2/3 мнозинство в регулаторите и те събориха правителството. Затова сега отново сме на избори, затова те  правят тази кална и мръсна кампания. Целта им е да отвратят хората, мнозинството да не гласува и те да бъдат избрани с един”, каза той.

“Ако тези избори бяха толкова незначителни, защо Пеевски и Борисов неистово се борят за властта? Тяхната оферта е на масата: Борисов премиер на управлението на ГЕРБ и ДПС. От нас  зависи дали ще им разрешим да го направят”, категоричен е Христо Иванов. 

Той посочи, че  светът навлиза в трудно време и нагласите, че ЕС и НАТО са безалтернативни, вече не са така неоспорими. “Ако искаме да запазим постигнатото в една несигурна международна среда, не можем да очакваме, че някой друг отвън ще ни държи в правилния коловоз. Има сили, които искат да отклонят България от пътя на демократичното развитие. Те не искат да се разделят с  реалната власт, искат да си вземат своето, то е всъщност нашето. И джоба, в който ще бъркат, е  нашият, вашият”, предупреди Христо Иванов.

Лидерът на “Да, България” призова за активно гласуване, защото мантрата, че през юни изборите няма нищо да решат и ще има следващи, е невярна. “Няма откъде наесен да дойде друга оферта, тя пак ще е тяхната – мачкане, крадене, снишаване, с надежда че международната ситуация ще им помогне да останат на власт. От нас зависи да не допуснем това да се случи”, заяви Иванов.