Ивайло Мирчев: Възможно е да подкопаем основите на демокрацята с огромните обеми от купен во

Ивайло Мирчев

Ивайло Мирчев

Важна е фигурата на бъдещия премиер, но най-важни са приоритетите. Всеки който си мисли, че ще отстъпим от тях, греши. На масата остават нашите реформи за правова държава. Това обяви по bТВ кандидатът за депутат от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

Възможно е да подкопаем основите на демокрацята с огромните обеми от купен вот, които се очакват. Размерът на купения вот е проблем на националната сигурност. За да пристъпим към нашето бъдеще, първо трябва да решим проблема на миналото. Затова подадохме сигналът за купуване на гласове и до президента и до ДАНС. 
Министърът на вътрешните работи веднага трябва да си подаде оставката и да се засрами от нищоправенето на МВР. Стигнали сме дотам полицията да обслужва купуването на гласове. МВР и прокуратурата са изцяло под контрола на Пеевски, коментира Мирчев.

Според него всички регулатори и назначения са функция на ГЕРБ и Пеевски. Затова не се осъществи ротацията, защото ние не се съгласихме с ГЕРБ и ДПС да имат две трети от регулаторите. Настояваме в регулаторите да бъдат избрани политически неутрални лица, почтени професионалисти.
В момента антикорупционната комисия обслужва корупцията и бащата на корупцията в България.
Мръсната малка тайна на сглобката беше, че когато си говориш с Бойко Борисов, зад гърба му наднича Пеевски. Ако Борисов се освободи от Пеевски, като първо разкаже за отношенията си с него, може да има много сериозен разговор за бъдещето на страната.
Ние поискахме извинение от нашите избиратели, но въпросът е дали то ще бъде прието. Изгубихме 300 000 души, които обаче не подкрепиха никоя политическа сила. И се надяваме на 27 октомври те да ни подкрепят.
Призоваваме във вторник гражданите да дойдат да ни подкрепят на протеста, организиран от „Правосъдие за всеки“, срещу номинацията на Борислав Сарафов за главен прокурор. Защото това е бъдещият главен прокурор на Пеевски, предупреди Мирчев.