Известни личности, родени под знака на Везни (7– 13 октомври)

Йо-Йо Ма (7 октомври 1955 г.)

Той е американски виолончелист от китайски произход, известен със своя изключителен музикален талант и участия в разнообразни музикални проекти. Роден е в Париж, Франция, в семейство на китайски родители. Йо-Йо Ма започва да свири на виолончело на четиригодишна възраст и бързо се утвърждава като детски вундеркинд. В ранна възраст се премества в САЩ, където учи в Музикалното училище "Джулиард" и в Харвардския университет.

Той е известен с широкия си репертоар, който обхваща различни жанрове като класическа музика, американска фолк музика и традиционна музика от различни култури. През кариерата си Йо-Йо Ма е носител на 19 награди "Грами" и е записал над 90 албума. Сред най-известните му проекти е Silk Road Ensemble, група, посветена на обединяване на културите чрез музика.

Бруно Марс (8 октомври 1985 г.)

Бруно Марс е популярен американски певец, композитор и музикант, известен с хитове като "Uptown Funk", "Just the Way You Are" и "Locked Out of Heaven". Носител на множество награди "Грами", Марс е един от най-успешните изпълнители на нашето време. Интересен факт: Бруно Марс има хавайски произход и е свирил на ударни още от малко дете.

Джон Ленън (9 октомври 1940 г.)

Емблематичният музикант и композитор, Джон Ленън е един от основателите на легендарната група The Beatles. Неговата кариера в групата и като соло артист го превръща в една от най-значимите фигури в музикалната история. Интересен факт: Ленън е съавтор на някои от най-популярните песни в света, включително "Imagine" и "Hey Jude".

Марио Лопез (10 октомври 1973 г.)

Американски актьор и телевизионен водещ, известен с ролята си на А.С. Слейтър в популярния сериал Saved by the Bell. През годините Лопез се утвърждава и като успешен телевизионен водещ на различни риалити шоута. Интересен факт: Освен актьор, Лопез е и автор на книги за фитнес и здравословен начин на живот.

Карди Би (11 октомври 1992 г.)

Американска рапърка и звезда в социалните мрежи, Карди Би е известна със своята уникална личност и хитове като "Bodak Yellow" и "I Like It". Тя е една от най-влиятелните жени в музикалната индустрия днес. Интересен факт: Преди да стане известна, Карди Би започва кариерата си като звезда в риалити шоуто Love & Hip Hop: New York.

Хю Джакман (12 октомври 1968 г.)

Австралийски актьор, певец и продуцент, Хю Джакман е известен с ролята си на Върколака във филмите от поредицата X-Men. Той също така впечатлява с изпълнението си в мюзикъла The Greatest Showman. Интересен факт: Джакман е носител на престижната награда "Тони" за работата си в театъра.

Пол Саймън (13 октомври 1941 г.)

Американски музикант и композитор, Пол Саймън е част от дуото Simon & Garfunkel и е известен със своите хитове като "Bridge Over Troubled Water" и "The Sound of Silence". Неговата кариера е белязана от множество музикални иновации и стилови експерименти. Интересен факт: Саймън е смятан за един от най-големите текстописци на всички времена.