Какви са шансовете за успех на България в Евровизия 2021

Независимо дали се приема от повечето хора или не, Евровизия остава един от най-интересните музикални конкурси на нашия континент. Поради това не е случайно, че някои букмейкъри дори приемат залагания за краен победител в надпреварата. Днес ще коментираме предлаганите подобни залози в Bwin България, които включват и българската песен, която ще ни представи.

Евровизия 2021

Конкурсът Евровизия 2021 ще бъде проведен в нидерландския град Ротердам. Надпреварата ще започне на 18 май и ще приключи четири дни по-късно. Страната на лалетата получи възможността да домакинства на турнира след победата на Дънкан Лоурънс с парчето “Arcade” през 2019 година. През миналата година състезанието не се проведе заради глобалната пандемия от COVID-19. Ще участват 39 държави, а България е сред тези, които се завръщат след пропуснато участие.

Българската песен

България ще бъде представена от младата певица Виктория, която ще изпее на сцена песента си “Growing Up is Getting Old”. Парчето е от нейния дебютен албум “a little dramatic”, който се отличава с модерно и интересно звучене. Според някои анализатори, стилът на Виктория наподобява този на сензацията сред тийнейджърите Били Айлиш, която е сред най-актуалните артисти в света. Виктория трябваше да представи България на “Евровизия” през 2020 година, но както вече споменахме, тогава надпревара нямаше.

За своята песен Вики разказва, че тя символизира “връщане към корените и всичко онова, което прави човека щастлив”. Песента е одобрена и от международно жури, което също отчете, че именно това е най-подходящата композиция за Евровизия 2021. Певицата също се допита и до своите фенове, които ѝ помогнаха да направи точния избор.

Самата Вики споделя, че изминалата година е била много тежка за нея, както и за всички нас, разбира се. Тя обаче се надява, че на Евровизия ще може да ни донесе малко радост и национална гордост в тези трудни времена на изпитание. Евровизия 2021 ще се предава в ефира на БНТ, а ние нямаме търпение да ѝ се насладим.

Шансовете на България

Песента на Виктория Георгиева явно наистина е добра, защото букмейкърите също я класират нависоко в своите прогнози. А както знаем, те рядко допускат грешки.

Един от най-големите световни оператори Bwin отдава на “Growing Up is Getting Old” коефициент от 11.00 за спечелване на Евровизия. Това поставя българската певица на пето място сред фаворитите в турнира. Пред нея са единствено представителите на Малта (4.75), Швейцария (5.00), Франция (7.00) и Италия (10.00). 

Най-доброто представяне на България до този момент е второ място. Това преди няколко години успя да стори Кристиан Костов, който остана съвсем близо до голямата победа в турнира. Сега обаче отново имаме надежди за класиране в Топ 10 и едно престижно представяне.

Кой е големият фаворит?

Букмейкърите определят песента на Малта като главен фаворит за спечелване на турнира през тази година. Красивата островна държава ще бъде представена от певицата Destiny и нейната песен “Je me casse”. Destiny е победител в местния X-Factor и едно от най-големите имена в страната си за настоящия момент. Ние обаче се надяваме, че Виктория ще успее да се пребори с конкуренцията за първото, включително и с тази на атрактивната Destiny.

Заключение

Ако сте решили тази година да гледате Евровизия, напомняме ви да не забравяте, че това е конкурс, в който не винаги най-хубавите песни печелят. Гласуването тук се прави не от жури, а от гражданите на различните европейски държави. Поради това вотът често е по-скоро политически и географски насочен, а не толкова за оценяване на музиката като изкуство. Ние все пак оставаме оптимисти, че Виктория Георгиева може да ни зарадва с едно отлично представяне. Песента ѝ наистина е добра.