Кирил Петков хвали бюджета на Василев, харесали го и министрите на Радев, от ПП ще отидат на консултации с президента

Кирил Петков, снимка: БГНЕС

Кирил Петков, снимка: БГНЕС

"За нас хартиената бюлетина е вододел. Всички партньори на промяната трябва да се разграничат от нея, защото отваря вратата за злоупотребите. Не можем да разрешим България да се върне назад. Нашият призив е от БСП да се разграничат от тази идея. Това е много важно за България - да не се връщаме към подправените и фалшивите бюлетини и протоколи, както и към чувалите. Ние гласувахме "за" Вигенин". Това заяви пред БТВ съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. 

"Ние ще бъдем много силна опозиция на хартиената бюлетина, защото всички знаят какви измами стават с нея. Надявам се хората да го оценят в по-дългосрочен план. Нямаше как да подкрепим човек от миналото, който олицетворява прехода. Сложете двете снимки на Никола Минчев и на Вежди Рашидов и ще видите разликата. Не сме се запънали на всяка цена, но няма да си изневерим на предизборните обещания. Ще отидем на консултации при президента", каза още Петков. 

"Днес стана ясно, че съществуващият бюджет е достатъчно перспективен, за да бъде удължен. Той работи и не увеличава дефицита повече, отколкото се очакваше. Очакват се, за съжаление, големи капиталови разходи през декември. Тези разплащания вероятно ще са към строителни компании, срещу което се борехме. През 2022 г. обаче явно ще свършим по-добре от очакваното, а служебният кабинет харесва бюджета, който сме направили. Нека да опростим за хората, за да са спокойни - настоящият бюджет се представя по-добре, отколкото се очакваше. Той работи правилно и поставя страната ни в доста добра среда. Служебното правителство не иска да внася нов бюджет, защото преценява, че настоящият върши достатъчно добра работа. Ако продължаваме да се изказваме, че догодина ще имаме 6,6% дефицит, а не -2%, плашим инвеститорите от пазара. Не сме се заявили в лявото пространство. Лично бих призовал президентът да не бяга от отговорност и да бъде внесен нов бюджет", коментира бившият премиер.