Кирил Петков: Днес видяхме коалиция на фалшификацията на вота

Кирил Петков

Кирил Петков

Нека да кажем ясно - днес не станахме свидетели на коалицията на хартиената бюлетина. Това е коалиция за фалшификация на вота на българските граждани. Напълно недопустимо е, категоричен е съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, цитиран от novini.bg.

От всички проблеми, които имат българските граждани, те решиха, че най-важното решение, което трябва да се вземе, е тази фалшификация и това връщане назад във времето на прехода. Задкулисието се опитва да се върне по всякакъв начин и явно борбата ще е дълга, заяви на брифинг в кулоарите на парламента бившият премиер, след като с гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП бяха приети на първо четене промени в Изборния кодекс, с които се върна гласуването с хартиена бюлетина.

В брифинга участие взе и Бойко Рашков, който излезе с аргументи срещу гласуването с хартиена бюлетина.

"Показвам ви бюлетини, които са абсолютно неразбираеми. Когато се гласуваше с хартиени бюлетини, броят на недействителните бюлетини беше стотици хиляди и това се отразяваше в полза на някой. Връщането на хартиената бюлетина е връщане към едно минало. Гласуването с хартия е допотопно. Днес ние не коментирахме как да усъвършенстваме гласуването с машини. Свидетели сме на богата съдебна практика за купуване и продаване на гласове. Тази практика беше най-много разпространена, когато се гласуваше само с бюлетина. Майстори в това отношение бяха ГЕРБ и ДПС. Ще ви кажа, че лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е избран с 42 подвижни избирателни секции в Кърджали. За тези 42 случая вече има образувани досъдебни производства, защото самите хора не са знаели, че са болни и трябва да гласуват в такива подвижни избирателни секции", разкри Рашков.