Кирил Петков: Ако парламентът не е готов за кабинет на малцинството, връщаме мандата

Кирил Петков, снимка: БГНЕС

Кирил Петков, снимка: БГНЕС

"В последните месеци България е в безвремие и в безпътица и решихме, че някой трябва да спре това. С ДБ не ни беше страх да управляваме в най-тежката зима и да покажем, че сме готови с правителство на малцинството. Даваме възможност на останалите партии. Ако кажат, че приоритет е Изборният кодекс, означава, че искат избори. Искаме да видим дали останалите са готови да ограничат правата на главния прокурор. При втория мандат ще предложим кабинет". Това заяви пред БНТ съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. 

"Ние сме много предвидима партия. За два месеца, което не е малко време, избрахме председател на НС с противоречива репутация. Занимаваме се с глупости. С "Джемкорп" имаше меморандум, но беше прекратен. В студио показахме, че има два подписа", каза още Петков по повод обвиненията от ГЕРБ, че договорката с компанията не е прекратена. 

"Готови сме да отворим всички кодове и да се проследи как се носят флашките, но нека да не връщаме старите практики с чувалите. Ние искаме да направим правителство на малцинството и не ни интересува кой ще ни подкрепи в парламента. Ако Народното събрание не е готово за кабинет на малцинството, ще върнем мандата. Не е нормално 50 дни страната ни да е в безтегловност и да не се дава мандат", коментира бившият премиер.