Кирка в колата на лидера на "Възраждане" във Варна

Според Пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Варна обаче сигналът за случилото се е бил подаден преди четири дни

С кирка, забита в предния капак, осъмна колата на председателя на групата на "Възраждане" в Общинския съвет на Варна Николай Костадинов.

За това съобщи с пост във Facebook председателят на партията Костадин Костадинов.

"Това е колата на Николай Костадинов, председател на групата на Възраждане в Общинския съвет на Варна. Очевидно промяната продължава с пълна сила - преди ни арестуваха, биеха и обгазяваха, докато сега само забиват кирки в колите", жалва се лидерът на "Възраждане".

Според Пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Варна обаче сигналът за случилото се е бил подаден преди четири дни - още в събота вечерта. "Нямам никаква представа защо пострадалият е решил да съобщи за това едва днес, каза за "Дневник" говорителят на дирекцията Светлана Златева. Ние не можем да задължим никого да запази нещо в тайна."

Според Златева още в събота е започнало разследване на случилото се, но до момента няма открит извършител.

Текстът към снимката, публикувана в страницата "Възраждане - Варна" във Фейсбук обаче, еднозначно поставя инцидента в политически контекст, въпреки че все още няма яснота нито кой е забил кирката в автомобила на Костадинов, нито какви са мотивите му.