Кога ще е лидерската среща между ГЕРБ и ПП-ДБ - все още е неизвестно

Все още няма яснота кога ще бъде проведена среща на ниво лидери между Бойко Борисов и съпредседателите на коалицията ПП-ДБ Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов.

"Това са въпроси, които трябва да бъдат отправени към лидерите. В момента е важно да стартира Народното събрание, да започнем разговорите за сформиране на комисиите и Правилника на НС", каза минути преди началото на парламентарното заседание Николай Денков от Продължаваме промяната.

Денков преповтори и думите си от вчера, след като ГЕРБ и ПП-ДБ обявиха разбирателство по законодателна програма. "Това, което казахме на срещите, е, че всички разбираме колко е важно да бъде сформирано редовно правителство, но не сме обсъждали това, тъй като нямаме мандат да го правим."

Народният представител сподели още, че не е провеждал разговори с представители на други партии извън ГЕРБ дали подкрепят законодателната програма, предложена от двете политически сили, но юристи били изразили мнение, че въпросният законодателен пакет бил "доста добър".

Денков потвърди и новината, обявена по-рано от Атанас Атанасов - че Никола Минчев ще е кандидатурата на ПП-ДБ за ротационен председател на парламента в бъдеще. Все още обаче няма официална кандидатура за председател на Комисията по правни въпроси.