Константинова: Ще върнем празен мандата, ако не се приемат антикорупционните закони

Калина Константинова

Калина Константинова

"Продължаваме промяната" ще върне празен мандата, ако не се приемат антикорупционните закони", заяви пред бТВ Калина Константинова от "Продължаваме промяната".

"Ние не търсим подкрепа от ГЕРБ за общо правителство. Ние търсим подкрепа за политиките и приоритетите на хората", каза още тя.
По думите и, Николай Денков обединява всички.

 
"Сметнахме, че в негово лице ще има най-добър шанс да направим едно истинско усилие за кабинет", посочи Константинова. 

"Не видяхме никакви конструктивни и каквито и да е усилия, въпреки огромното време, което даде президентът за реализирането на този първи мандат. Това, което видяхме, е агресивната оправдателна реакция на един лидер, който не съумя да намери такова мнозинство и му беше гласуван този ангажимент", коментира Константинова. 

Според нея гласуването за кабинета "Габровски" е било унизително. 

"Наша задача на втора политическа сила е да проверим има ли политики, по които всички партии се обединяваме, а след това дали едно управление от нас, в коалиция с "Демократична България" засега, да ги преведем в действие", коментира Константинова.

Тя оцени бавенето на мандатите от президента Радев като изключително позитивно: 

"Единствено се надявам, че прахосването на първите два месеца няма да се отрази на шанса през следващите седмици да направим смислени стъпки в посока преговорите и реализирането на някои задачи".

Константинова не коментира предположенията си за това кой би получил третия мандат от президента Румен Радев.